High Tea Friesland

High tea Friesland bij pannenkoekhuis de Koppenjan! Heerlijk genieten van thee met lekkere hapjes!

De oorsprong van high tea

Eigenlijk heet de high tea zoals we deze in Nederland kennen afternoon tea. Dit begrip is in Engeland populair geworden in de 19e eeuw, waar hertogin Anna van Bedford graag voor het avondeten thee dronk met lekkere hapjes. De echte high tea is ontstaan onder arbeiders in Engeland. Daar werd vaak tussen de middag warm gegeten. ’s Avonds werd dan een high tea gehouden, met thee, brood, saucijzen, witte bonen in tomatensaus en andere hartige hapjes. Schrik dus niet wanneer men in Engeland worst bij de high tea serveert! Gelukkig doen we dat in Nederland anders…

High tea bij de Koppenjan

Bij de Koppenjan geen witte bonen in tomatensaus bij de thee! High tea is bij ons mogelijk voor zowel kleine als grote groepen. Kleine gezelschappen krijgen de high tea aan tafel, voor grotere groepen bieden we de high tea aan in buffetvorm.

Onze high tea bestaat uit onbeperkt thee drinken. Voor de hartige liefhebbers serveren we soep en drie verschillende soorten sandwiches. De echte zoetekauwen zijn op de juiste plek! Wij serveren onder andere muffins, brownie, kwarktaart, quiche, verschillende smaken koekjes en mozarellaspiesjes. De samenstelling kan wisselen met andere lekkernijen!

Voor volwassenen € 26,- per persoon

Voor kinderen € 14,- per persoon ( 4 t/m 12 jaar)

Het minimum aantal personen voor een high tea is 4 volwassenen

Graag minimaal 2 dagen van tevoren reserveren.